Kjøkkenkniven er et personlig valg for en hver kokk. Bruksområde, grep, materiale, pris og merkepreferanser avgjør hva som er den riktige kniven for deg. Hos Culina får du kniver fra Mac, Masahiro,Victorinox, Arcos, Dick og Mcusta i tillegg til våre egne destino-kniver.

Arcos kjøkkenkniver

Arcos er en anerkjent spansk fabrikk med lange tradisjoner for produksjon av kjøkkenkniver. Riktig miks av karbon og krom med optimal hardhet på 53-56 HRC (Rockwell). Motstandsdyktig mot rust og korrosjon. Fleksibelt stål. Lett å slipe opp.

Destino kjøkkenkniver

Kvalitet og funksjon til fornuftig pris kjennetegner vårt brede utvalg av destino kokkekniver. Bladet er laget av molybden og vanadium fra Tyskland. Håndtaket er i polyoxymetylen (POM).

Dick kjøkkenkniver

Premier Plus er en serie smidde kjøkkenkniver med optimal balanse. Den jevne overgangen mellom knivblad og håndtak sørger for at kniven er hygienisk og lett å rengjøre.

Mac kjøkkenkniver

MAC-knivenes høye kvalitet kommer fra en blanding av det beste fra japansk og vestens tradisjoner innenfor knivproduksjon. Hver MAC-kniv er håndslipt av profesjonelle smeder fra det berømte SEKI-området, som er Japans sverdsentrum. SEKI er kjent for mer enn 700 års tradisjon med knivproduksjon.

Masahiro kjøkkenkniver

Japansk knivtradisjon har alltid lagt vekt på spesialisering og kvalitet. De ulike seriene med kjøkkenkniver fra Masahiro er spesialtilpasset, hvert til sitt bruk og finnes med stål og treskaft.

Mcusta Zanmai kjøkkenkniver

Zanmai bruker bare det fineste materialet. Suveren holdbarhet, funksjon og skjønnhet. Bladene er laser Cut, og komponentene er CNC maskinert for å sikre en perfekt passform. Hver kniv er hånd montert og håndslipt. Slipes med 15 graders vinkel. Skaftene er laget av rød eller sort pakka tre. Det er et syntetisk materiale som er slitesterkt og veldig godt å holde i. Skaftet er festet med klinger.

Vedlikehold, oppbevaring, knivkofferter og -mapper

Jevnlig vedlikehold og riktig oppbevaring forlenger levetiden og holder kjøkkenknivene skarpe. Knivkofferter og knivmapper med og uten innhold.

Victorinox kjøkkenkniver

Victorinox har forsynt verden med kjøkkenkniver i høy kvalitet siden 1891. Det begynte med de berømte, røde Swiss Army-knivene og utviklet seg videre med produksjon av kjøkkenkniver for profesjonelle kokker.