Vi elsker høst og gleder oss alltid like mye til den norske eplesesongen. Eple er Norges nest mest spiste frukt, og den siste tirsdagen i september hyller vi den saftige godbiten og feirer den norske epledagen.
Det ferske eplet er fantastisk fristende og det perfekte mellommåltidet. Frukten har et høyt innhold kostfiber, inneholder få kalorier, gir en god metthetsfølelse, og er lett å spise på farten. I tillegg til å være en super snack, passer eplet godt i matlagingen. Fruktsalaten er ikke foruten det kjære eplet, men det gir også en frisk smak i en grønn salat. Epler hører også ofte med i karriretter, for ikke å glemme dessertfavorittene eplepai, eplekake og eplemos.
De norske eplene får god tid til å utvikle deilig smak i det kalde, nordlige klimaet med lange, lyse sommernetter. Men det å spise de norske eplene er ikke bare en deilig smaksopplevelse, det er også bra for miljøet. Norske epler er en kortreist råvare, og vi sparer miljøet for forurensning når vi ikke trenger å importere frukten med fly og lastebil fra andre land.
Norske epler er rett og slett helt topp – gratulerer med dagen eple!